Moda diyetler selülite davetiye çıkarıyor

Şok diyetler, sık kilo alıp vermek selülitlere davetiye niteliği taşıyor. Oysa mutfağımızda alabileceğimiz basit ama etkili bazı önlemlerle selülitlere kalıcı bir savaş açmak mümkün.

Biber diyeti, avokado rejimi gibi tek tip gıda önerileri, hızlı kilo alıp vermeye neden olan moda beslenme listeleri selülitleri çağırıyor!

Memorial Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, selülite karşı sağlıklı beslenme önerileri verdi…

Alıp verdiğiniz her kilo; selülite davetiye çıkarıyor
Vücut dokusu; yağ, kas ve kemikten oluşmaktadır. Yaş arttıkça, vücut yağ dokusu da fizyolojik olarak artar. Kısa süreli kilo kaybı sağlayan şok diyetler; vücutta yağ dışında kas ve su kaybına sebep olur. Sık kilo alıp veren kişilerde, selülit şikayetleri de artar.

1000 kalorinin altındaki şok diyetler selülit nedeni
Şok diyetler; düşük kalorili diyetlerin çoğunu kapsar. Yaklaşık 1000 kalori altında olan, 600-800 kalorilik diyetler olarak tanımlanan bu diyetler, vücudun her organında birtakım hasarlar bırakabilir. Şok diyetler aynı zamanda selülitin ortaya çıkmasına da neden olabilir.

21 yaşın üzerindeyseniz dikkat!
Her kadında, özellikle 21 yaş sonrasında selülit potansiyeli vardır. Yaş ilerledikçe kan dolaşımı giderek yetersizleşmeye başlar. Vücut kan dolaşımındaki zayıflamayla birlikte, dokulara eskisinden daha az oksijen ulaşır. Bunun sonucunda dokular elastikiyetini kaybeder ve cilt yüzeyi pürüzlü bir görünüm almaya başlar.

Fast food selülite zemin hazırlar
Yanlış bir beslenme tarzı olan ‘fast-food’ ağırlıklı beslenme (hamburger, pizza, asitli içecekler, aşırı tuzlu veya tatlı yiyecekler, hayvansal yağdan zengin besinler tüketme gibi); yağ hücrelerinin şişmesine, ödem oluşmasına ve ödem atılamazsa selülit oluşumuna neden olur.

Selülitten korunmak için yaz meyvelerinin gücünden faydalanabilirsiniz
Taze sebze ve meyveler başta lif, fitokimyasallar ve mineraller içerdiği için olmazsa olmazlar arasındadır. Özellikle de sıvı içerikleri yüksek olanlar diüretik özellikleri açısından ödemin atılmasında önemlidir. Portakal, çilek, elma, domates, karpuz, salatalık, greyfurt, mango, havuç, biber, kavun, lahana, enginar ve pırasa gibi sebze ve meyveler de ödemi atmaya yardımcı olurlar.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

buttons=(Accept !) days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !